Uppdrag Granskning

Kollade uppdrag granskning idag programmet handlade om att önödigt många kvinnor får sfinkterruptur grad 3 & 4. Tänka sig att det är "ynkliga" 3 procent som råkar ut för detta, och då var jag 1 av dom. Helt sjukt!
Fick själv ingen information alls om vad det var utan fick läsa mig till de. Och kan sammanfatta med ett citat från solsidan "jag sprack från ystad till haparanda". Fick opereras efter att ha förlorat 2 liter blod.
Fick sedan 6 månader senare åka på en efterkotroll hos specialistmödravården där dom råder mig att nästa gån göra ett kejsarsnitt. Vilket känns tungt, fruktansvärt tungt. Jag vill inte, jag vill ha en "normal" förlossning. Men det kan tydligen hända samma sak och gå mycket värre, vilket jag självklart inte vill.
Vet inte riktigt vad jag ska säga, men att socialstyrelsen tycker att detta inte ses som någon "allvarlig fråga" att ta upp när de finns finska och norska barnmorskor som har andra tips på att minska detta... Säger bara en sak, helt sjukt! Spelar visst ingen roll om vi mammor är sönderspruckna i underlivet.
Sen måste jag tillägga att jag haft tur som inte fått några större men utav de, endast några få små.

Kommentarer
Postat av: Anne

Helt sjukt att du inte fick någon information om detta, men min uppfattning är att det inte var så bra omhändertagning och info alls på erat BB? Thias fick väl inte veta så mycket då de opererade dig heller osv osv väl? Dåligt :(



Vet inte vilket jag skulle välja om jag kunde; så som du fick det eller så som jag fick det då Hampus ville ut. Det enda jag vet är att om jag fick välja så skulle jag aldrig göra kejsarsnitt igen. Aldrig .

Fast å-andra sidan är det ju skillnad på planerat kejsarsnitt och akutsnitt som jag fick.

Kramar

2011-11-30 @ 22:04:16
URL: http://trasdockan.blogg.se/
Postat av: Bea svarar Anne...

Ne men precis, inte ett skvatt om någonting fick man ju veta. Tias gick och vanka fram och tillbaka med en skrikande Aaron medans jag opererades och visste inte vad han skulle göra. Kom ingen när han tryckte på knappen heller lixom!



Jo men precis, känner likadant. Jag vill verkligen inte göra kejsarsnitt, efter att ha upplevt känslan att föda normalt så vill jag ju göra om de. Vill inte bli "snuvad" på en förlossning.

2011-11-30 @ 22:10:25
Postat av: Sicka

Mja, jag skulle nog välja 17 akuta snitt bara för att slippa de du vart med om. Liksom, du har fått mer men efteråt än vad ett akut snitt innebär...

2011-12-02 @ 14:02:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0